top of page
Yazarın fotoğrafıElava Danışmanlık

Ne Zaman Psikolojik Destek Almalıyım?




Bireyler hayatın her noktasında, spesifik bir nedene ihtiyaç duymadan psikolojik destek alabilirler. Bununla beraber bireylerin psikolojik destek alma nedenleri incelendiğinde; çoğunlukla yaşamın getirmiş olduğu kötü olaylar karşısında çözüm üretemedikleri ve başa çıkamadıkları zamanlar olduğu görülmektedir. Ne zaman psikolojik destek almalıyım? soruna cevap vermeden önemli olan bireylerin hangi olaylara nasıl tepkiler verdikleri, nasıl düşündükleridir ve neler hissettikleridir.


Bireylerin davranış ve düşüncelerinde olumsuz yönde değişen durumlar birey tarafından ya da çevresindeki kişiler tarafından fark edildiği zaman bu konuda uzman kişilere yönlendirilmelidirler.


Uzun zamandır seyreden mutsuz ruh hali, uyku bozuklukları, yaşam kalite ve standartlarının düşüşü, beklenmedik zamanlardaki kötü olaylar karşısında yaşanan travma, yas süreci, boşanma ve bir ilişkiyi sonlandırma evresi, fobiler, çok fazla değişkenlik gösteren ruh halleri, dikkatini toplamakta ve devam ettirmekte güçlük çekme, sağlıklı ilişki ve iletişim kurmada zorluk, yoğun kaygı ve korku, cinsel sağlıkta yaşanan sorunlar, adli süreç, alkol ve madde bağımlılığı, unutkanlık, çocuklarda alt ıslatma, tuvalet eğitimi, ergenlik çağı sorunları, akran zorbalığı, sınav stresi gibi durumlarda psikolojik destek alınmalıdır.


Aynı zamanda; aile kurmaya karar verme döneminde, çocuk sahibi olmadan önce ve çocuk sahibi olduktan sonra, yeni bir eğitim süreci ya da yeni bir kariyer planlaması yapılırken, bireylerin yaşamın her alanında performanslarını arttırma istekleri ile psikolojik destek alınabilmektedir. 


Unutmayınız ki psikolojik destek ihtiyacının fizyolojik ihtiyaçlardan hiçbir farkı yoktur. İstenilen her konuda, her zaman bir uzmana başvurulabilir. Bireylerin başvurmak için sadece problem yaşıyor olmaları gerekmemektedir.


Uzunca bir dönem devam eden sorunlar belirli bir noktadan sonra bireylere sorun haline gelmez, kronikleşen bu durumlar bireylerin yaşam kalitelerini olumsuz yönde etkilemeye başlar.





Bu yüzden en kısa sürede ve her zaman alanında uzman olan psikologdan destek alabilirsiniz.

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page